Klubitoiminta

Viikkokokoukset ovat klubimme ydintoimintaa. Kokoonnumme kesätaukoa ja juhlapäiviä lukuun ottamatta joka perjantai Suomalaisella Pohjalla. Lounastarjoilu alkaa klo 11.45 ja varsinainen kokous klo 12.15. Kokoukset päätetään aina tasan klo 13.00. Tästä rytmistä poiketaan toimintavuoden aikana joitakin kertoja, kun meillä on ohjelmassa esimerkiksi yritysvierailu, teatteri- tai jääkiekko -ilta. Avec -tilaisuuksia järjestämme 2-4 kertaa vuodessa. 

Kauden ohjelmasta tiedotetaan @-sanomilla ja näillä www -sivuilla, joilta tieto välittyy myös kaikille muille Turun alueen klubeille. Rotary -toimintaan kuuluu mahdollisuus vierailla myös muiden klubien viikkokokouksissa, ympäri maailmaa.

Meillä on casual smart -rento meininki. Ymmärrämme työelämän ja matkojen vaatimat poissaolot, mutta toivomme jäsenten yleensä ehtivän viikkokokouksiin vähintään kerran-pari kuukaudessa. Nämä kohtaamiset ovat osa parasta rotary -toimintaa.

Lähes joka viikkokokouksessa on jokin teema, josta alustaa joko oman klubimme jäsen tai kutsuttu vieras. Tavoitteenamme on puhutella älyllisesti uteliaita ihmisiä avartavasti ja innostavasti. Yhden kauden kuluessa voi kuulla yli kolmekymmentä, hyvin erilaista tarinaa.

Esimerkkejä kauden 2018-2019 viikkokokousteemoista;

Marko Kivistö: "Design Life"

Juha Pyykönen: "Itämeren turvallisuustilanne - vastauksia"

Sanna Sallinen: "LinkedIn - tämän päivän CV ja liike-elämän kontaktiverkosto"

Veli-Pekka Nurmi: "Huviveneiden törmäys Nauvossa kesällä 2018 - Onnettomuustutkimuskeskuksen analyysi"

Paavo Okko: "Talouden rakennemuutoksesta ja Turun seutukunnan asemasta"

Olli Heinonen: "Kilpaurheilun tulevaisuus"

Aninkaisten Rotaryklubissa on jo vuosia ollut tapana "tuottaa postia Pohjalta" eli dokumentoida viikkokokouksissa pidettyjä esityksiä omaan Aninkaisten Aviisi -lehteemme. Parilta viime kaudelta Aviisit löytyvät myös näiltä www -sivuilta.

Viikkokokousten ohella klubitoiminnan ydinasioita ovat kansainvälinen Nuorisovaihto ja  osallistuminen hyväntekeväisyysprojekteihin. Klubimme järjestää vuosittain joulumusiikkitapahtuman Turun tuomiokirkossa sekä osallistuu kansainvälisen Rotary -järjestön projekteihin. Rotaryn kansainvälisistä projekteista ehkä merkittävin on ollut polion poistaminen maailmasta "Polio Plus" kampanjan avulla.

Lisätietoa Rotarytoiminnasta saat tästä.