Nuorisovaihto

TÄLLÄ HETKELLÄ KLUBIMME TOIMESTA VAIHDOSSA

Sydney USA:sta Floridan osavaltiosta on tullut elokuun alussa Suomeen ja on meillä kuluvana vuonna vuosivaihdossa, joten hän palaa näillä näkymin USA:han ensi kesänä.

Aku Suomesta lähti vastaavasti meiltä vuosivaihtoon USA:han elokuun lopulla ja palaa näillä näkymin Suomeen ensi kesänä.

Rotary-nuorisovaihto

Aninkaisten Rotaryklubi on mukana kansainvälisessä Rotary-nuorisovaihdossa. Nuorisovaihto tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin kulttuureihin ja toimintatapoihin ja laajentaa yhteistyöverkostoja sekä tehdä Suomea tunnetuksi maailmalla.

Rotary-nuorisovaihdon toimintamuodot ovat kesävaihto, leirivaihto, vuosivaihto ja isäntäperheenä toimiminen.

• Kesävaihdossa nuori on vieraassa perheessä muutaman viikon ulkomailla ja tuo isäntäperheen nuoren vastaavasti kotiinsa Suomeen.
  • Leirivaihdossa nuoret  ovat kesällä kansainvälisellä Rotary-leirillä muutaman viikon ja mahdollisesti myös noin viikon vieraana paikallisessa perheessä.
  • Vuosivaihto on tarkoitettu 16-17 -vuotiaille nuorille, ja se merkitsee kouluvuotta ulkomailla ja tutustumista yleensä noin kolmeen isäntäperheeseen
  • Isäntäperheenä toimiminen Suomessa antaa tilaisuuden saada kansainvälisiä vaikutteita uuden nuoren ulkomaalaisen perheenjäsenen kautta noin neljän kuukauden ajan.

Haluatko  Rotary - nuorisovaihtoon? Kesän 2019 vuosivaihtoa voi alkaa suunnitella.

Kansainvälisessä Rotary - nuorisovaihdossa asut perheenjäsenenä ulkomailla yleensä noin kolmessa perheessä, käyt yhtä koulua ja tutustut uuteen kulttuuriin, tapoihin ja saat uusia ystävliä.

Sinä 16 -17 v nuori, joka haluat oppia uusia asioita, olet tavoitteelinen, luotettava ja valmis tutustumaan erilaisiin ihmisiin; vuosi Rotary - vaihto-oppilaana voi olla sinua varten.

Hakeminen alkaa siitä, että laadit vapaamuotoisen hakemuksen, jossa kerrot itsestäsi, taustastasi, mitä olet tehnyt, miksi haluat mukaan Rotary - nuorisovaihtoon ja mitä tavoitteita sinulla on elämässäsi. Lähetä hakemus sähköisesti  Turku Aninkaisten Rotaryklubin nuorisovaihtoasiamiehelle alla olevaan osoitteeseen . Hakujat ilmoitetaan myöhemmin vuoden 2018 aikana. Hakuprosessiin kuuluu mm. klubin ja piirin haastatteluita. Rotary - piiri tekee lopullisen päätöksen vaihto-oppilaista syksyn lopussa.

Lisätietoja antaa Turku Aninkaisten Rotaryklubin nuorisovaihtoasiamies

Petri Kannisto