Nuorisovaihto

 

TÄLLÄ HETKELLÄ KLUBIMME TOIMESTA VAIHDOSSA

Marguax Ranskasta Chaumontin kaupungista  on tullut elokuussa Suomeen ja on meillä kuluvana vuonna vuosivaihdossa, joten hän palaa näillä näkymin Ranskaan ensi kesänä.

Milla Suomesta lähti vastaavasti elokuussa meiltä vuosivaihtoon Ranskaan ja on Besaçonin alueella. Hän palaa näillä näkymin Suomeen ensi kesänä.

 

Rotary-nuorisovaihto

Aninkaisten Rotaryklubi on mukana kansainvälisessä Rotary-nuorisovaihdossa. Nuorisovaihto tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin kulttuureihin ja toimintatapoihin ja laajentaa yhteistyöverkostoja sekä tehdä Suomea tunnetuksi maailmalla.

Rotary-nuorisovaihdon toimintamuodot ovat kesävaihto, leirivaihto, vuosivaihto ja isäntäperheenä toimiminen.

  • Kesävaihdossa nuori on vieraassa perheessä muutaman viikon ulkomailla ja tuo isäntäperheen nuoren vastaavasti kotiinsa Suomeen.
  • Leirivaihdossa nuoret  ovat kesällä kansainvälisellä Rotary-leirillä muutaman viikon ja mahdollisesti myös noin viikon vieraana paikallisessa perheessä.
  • Vuosivaihto on tarkoitettu 16-17 -vuotiaille nuorille, ja se merkitsee kouluvuotta ulkomailla ja tutustumista yleensä noin kolmeen isäntäperheeseen
  • Isäntäperheenä toimiminen Suomessa antaa tilaisuuden saada kansainvälisiä vaikutteita uuden nuoren ulkomaalaisen perheenjäsenen kautta noin neljän kuukauden ajan.

Haluatko  Rotary - nuorisovaihtoon? Kesän 2019 vuosivaihtoa voi alkaa suunnitella.

Kansainvälisessä Rotary - nuorisovaihdossa asut perheenjäsenenä ulkomailla yleensä noin kolmessa perheessä, käyt yhtä koulua ja tutustut uuteen kulttuuriin, tapoihin ja saat uusia ystävliä.

Sinä 16 -17 v nuori, joka haluat oppia uusia asioita, olet tavoitteelinen, luotettava ja valmis tutustumaan erilaisiin ihmisiin; vuosi Rotary - vaihto-oppilaana voi olla sinua varten.

Hakeminen alkaa siitä, että laadit vapaamuotoisen hakemuksen, jossa kerrot itsestäsi, taustastasi, mitä olet tehnyt, miksi haluat mukaan Rotary - nuorisovaihtoon ja mitä tavoitteita sinulla on elämässäsi. Lähetä hakemus sähköisesti  Turku Aninkaisten Rotaryklubin nuorisovaihtoasiamiehelle alla olevaan osoitteeseen . Hakujat ilmoitetaan myöhemmin vuoden 2018 aikana. Hakuprosessiin kuuluu mm. klubin ja piirin haastatteluita. Rotary - piiri tekee lopullisen päätöksen vaihto-oppilaista syksyn lopussa.

Lisätietoja antaa Turku Aninkaisten Rotaryklubin nuorisovaihtoasiamies

Petri Kannisto

Voit kysyä lisätietoa petri.kannisto@sportson.fi